Duhovnik

Mudre riječi oca Tadeja: Šta je potrebno za naš unutrašnji mir

  • Izvor: Krstarica
  • 12.04.2024. 18:19

Upoznajte mudrost velikog duhovnika oca Tadeja, čije riječi zrače mudrošću i snagom i danas, dvadeset godina nakon što je napustio ovaj svijet.

Otac Tadej je živio svoju mladost i u susretu sa bolešću, ali je pronašao snagu u vjeri i nesebičnoj ljubavi prema Bogu. Njegovi savjeti i pouke i danas ostavljaju dubok utisak na sve koji ih čuju.

Еvo nekoliko dragocjenih misli koje je otac Tadej dijelio sa svojim sljedbenicima:

Moć misli: Naš život odražava naše misli. Ako su naše misli mirne, naš život će biti ispunjen mirom. Ali, ako dozvolimo negativnim mislima da preovladaju, suočićemo se sa nemirima. Važno je naučiti upravljati svojim mislima i činiti ih mirom i ljubavlju.

Značaj pokajanja: Pokajanje nije samo priznanje greške, već i promjena života. Kroz iskreno pokajanje i iskrenu želju za promjenom, pronalazimo mir i snagu u zajednici i razumijevanju sa drugima.

Banjalučanka Marija kroz slike čuva vjeru i tradiciju

Banjalučanka Marija kroz slike čuva vjeru i tradiciju

Moć oprosta: Opraštanje je ključ za oslobađanje unutrašnjeg mira. Kada oprostimo, oslobađamo se tereta koji nosimo i otvaramo vrata za radost i sreću.

Uticanje na okolinu: Naše misli ne samo da utiču na nas same, već imaju i moć da oblikuju svijet oko nas. Kroz svoje pozitivne misli i djela, možemo stvarati mir i sreću u našoj okolini.

Neprekidna molitva: Molitva je ključ za održavanje bliskog odnosa sa Bogom i začetka mira u našim srcima. Kroz neprekidnu molitvu, povezujemo se sa izvorom univerzalne ljubavi i mira.

Otac Tadej nas podsjeća da je unutrašnji mir moguć, čak i u najizazovnijim okolnostima. Njegove riječi su svjetlost i nadahnuće za sve nas koji tragamo za istinskom srećom i mirom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.