Духовник

Мудре ријечи оца Тадеја: Шта је потребно за наш унутрашњи мир

  • Извор: Крстарица
  • 12.04.2024. 18:19

Упознајте мудрост великог духовника оца Тадеја, чије ријечи зраче мудрошћу и снагом и данас, двадесет година након што је напустио овај свијет.

Отац Тадеј је живио своју младост и у сусрету са болешћу, али је пронашао снагу у вјери и несебичној љубави према Богу. Његови савјети и поуке и данас остављају дубок утисак на све који их чују.

Ево неколико драгоцјених мисли које је отац Тадеј дијелио са својим сљедбеницима:

Моћ мисли: Наш живот одражава наше мисли. Ако су наше мисли мирне, наш живот ће бити испуњен миром. Али, ако дозволимо негативним мислима да преовладају, суочићемо се са немирима. Важно је научити управљати својим мислима и чинити их миром и љубављу.

Значај покајања: Покајање није само признање грешке, већ и промјена живота. Кроз искрено покајање и искрену жељу за промјеном, проналазимо мир и снагу у заједници и разумијевању са другима.

Бањалучанка Марија кроз слике чува вјеру и традицију

Бањалучанка Марија кроз слике чува вјеру и традицију

Моћ опроста: Опраштање је кључ за ослобађање унутрашњег мира. Када опростимо, ослобађамо се терета који носимо и отварамо врата за радост и срећу.

Утицање на околину: Наше мисли не само да утичу на нас саме, већ имају и моћ да обликују свијет око нас. Кроз своје позитивне мисли и дјела, можемо стварати мир и срећу у нашој околини.

Непрекидна молитва: Молитва је кључ за одржавање блиског односа са Богом и зачетка мира у нашим срцима. Кроз непрекидну молитву, повезујемо се са извором универзалне љубави и мира.

Отац Тадеј нас подсјећа да је унутрашњи мир могућ, чак и у најизазовнијим околностима. Његове ријечи су свјетлост и надахнуће за све нас који трагамо за истинском срећом и миром.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина