Povodom početka akademske 2019/20.godine

Nezavisni univerzitet svečano označio početak akademske godine

  • 30.09.2019. 14:13

Nezavisni univerzitet Banja Luka organizovao je danas svečanost.

"Nezavisni univerzitet  ove godine završio je međunarodnu provjeru kvaliteta obrazovanja, institucije i studijskih programa, tzv. reakreditaciju", rekao je rektor Zoran Kalinić u svom obraćanju i naveo da je prije nekoliko sedmica obavljena, vanredna inspekcija, stanja, obrazovnog procesa i realizacije studijskih programa za koje imamo dozvolu za rad. 

"Izvještaj inspektora je bio pozitivan. Na iznenađenje onih koji su davali naloge za vanredne kontrole", istako je Kalinić.

Govoreći o radu na univerzitetu, Kalinić je naveo "da nas oni koji nemaju svoju istoriju, uče kako ne treba da se bavimo istorijom. Svojom istorijom. Iza tih nastojanja, krije se neoliberalna ekonomija i ciljevi malog broja globalista da u cjelini ovladaju i našim životima. Odatle idu napadi na obrazovanje. Odatle "zadruge", "parovi" i razni tzv. rijaliti programi i sadržaji".
 
Rektor Kalinić je posebno istakao da političko djelovanje na Univerzitetu nije dozvoljeno ni profesorima ni studentima, a u okviru studentske organizacije slobodno iznosite svoje probleme ili druge probleme na koje naiđete i informišite dekane ili koordinatoire u nastavi o tome.


 

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.