Mlada, humana i talentovana

Nikolina Latinović - najbolji volonter Republike Srpske za 2023. godinu

  • Izvor: ATV
  • 11.12.2023. 09:57

Mlada, humana, talentovana, učesnik mnogobrojnih humanitarnih akcija sa hrpom nagrada, zahvalnica i medaljom najboljeg volontera Republike Srpske, tako se najbolje može opisati Nikolina Latinović (19).

Učenik je četvrtog razreda Gimnazije i cijeli život je voljela da pomaže, a kada je krenula u srednju školu počela je njena volonterska avantura. I nema joj kraja. Samo ove godine, mlada Nikolina je bila dio 20 humanitarnih organizacija. Sve se može kada se hoće, moto koji kod Nikoline i te kako ima smisla.

Iako je dio mnogih organizacija i humanih akcija, posebne emocije prorade kada su djeca u pitanju, odnosno kada je pomoć potrebna najmlađima, priča Nikolina.

Za četiri godine spakovala je mnoštvo paketa pomoći, pomagala, ali sjećanja na mališane koji su gladni ili žive u domu i socijalno ugroženim porodicama ostavlja tužna sjećanja.

Srećna je, priznaje, kada zna da je ona bila dio njihove bar kratkotrajne radosti. Na pitanje da li je teško sve postići, odgovor gimnazijalke je ne.

Nikolina je primjer svim mladim ljudima. Volontersko iskustvo joj je donijelo mnogo benefita u životu. Ponosna je što je bila učesnik mnogobrojnih banjalučkih, ali i republičkih akcija.

Nikolina je punoljetna samo godinu dana, a darovala je krv već tri puta. Uskoro će i četvrti. Tu neće stati, a ne staje ni ovog decembra sa volontiranjem.

Bliži se Nova godina i Božić, već uveliko prikuplja paketiće i pomoć, a poziva i ostale da to isto učinu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.