Млада, хумана и талентована

Николина Латиновић - најбољи волонтер Републике Српске за 2023. годину

  • Извор: АТВ
  • 11.12.2023. 09:57

Млада, хумана, талентована, учесник многобројних хуманитарних акција са хрпом награда, захвалница и медаљом најбољег волонтера Републике Српске, тако се најбоље може описати Николина Латиновић (19).

Ученик је четвртог разреда Гимназије и цијели живот је вољела да помаже, а када је кренула у средњу школу почела је њена волонтерска авантура. И нема јој краја. Само ове године, млада Николина је била дио 20 хуманитарних организација. Све се може када се хоће, мото који код Николине и те како има смисла.

Иако је дио многих организација и хуманих акција, посебне емоције прораде када су дјеца у питању, односно када је помоћ потребна најмлађима, прича Николина.

За четири године спаковала је мноштво пакета помоћи, помагала, али сјећања на малишане који су гладни или живе у дому и социјално угроженим породицама оставља тужна сјећања.

Срећна је, признаје, када зна да је она била дио њихове бар краткотрајне радости. На питање да ли је тешко све постићи, одговор гимназијалке је не.

Николина је примјер свим младим људима. Волонтерско искуство јој је донијело много бенефита у животу. Поносна је што је била учесник многобројних бањалучких, али и републичких акција.

Николина је пунољетна само годину дана, а даровала је крв већ три пута. Ускоро ће и четврти. Ту неће стати, а не стаје ни овог децембра са волонтирањем.

Ближи се Нова година и Божић, већ увелико прикупља пакетиће и помоћ, а позива и остале да то исто учину.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: