Udruženje "Majka i dijete

Novogodišnji paketići za 270 djece iz višečlanih porodica

  • Izvor: SRNA
  • 14.01.2023. 20:37

Sokolačko Udruženje "Majka i dijete - tri plus" podijelilo je oko 270 novogodišnjih paketića za djecu svojih članova povodom pravoslavne Nove godine.

Predsjednik Udruženja Aleksandra Elez rekla je da su paketići obezbijeđeni u humanitarnoj akciji u kojoj su učestovali sokolački privrednici, načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i više sponzora.

Na području opštine Sokolac evidentirano je oko 170 porodica sa troje i više djece.

Lokalna uprava, kako kaže, isplatom po 500 KM za svako novorođeno dijete, podržava pronatalitetnu politiku, kao i podrškom koju pruža lokalnom udruženju "Majka i dijete-tri plus".

Ona je naglasila da je pomoć ovom udruženju stigla nedavno i od grada Istočno Sarajevo i da se nada da će ih biti još u narednom periodu, te navela da je oko 40 porodica sa četvoro i više djece u kojima jedan od roditelja nije zaposlen u proteklih nekoliko mjeseci primalo naknadu po odluci Vlade Republike Srpske.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica je izrazio zadovoljstvo što se večeras u Perohijskom domu na Sokocu okupilo 270 mališana iz porodica sa troje i više djece.

"Akciju prikupljanja sredstava za poklon paketiće podržala je lokalna uprava, više privredniih društava i pojedinaca, a posebnu zahvalnost dugujemo preduzeću `Pover` iz Rogatice", istakao je Bjelica.

Sokočanka Branka Radonjić, majka četvoro djece, smatra da su višečlane porodice bogatstvo za Republiku Srpsku i da bi društvo trebalo da im olakša svakodnevnicu.

Udruženje "Majka i dijete" osnovano je na Sokocu 2013. na inicijativu rukovodstva opštine i dalo je značajan doprinos u organizovanju podrške porodicama sa troje i više djece.