Udruženje "Majka i dijete

Novogodišnji paketići za 270 djece iz višečlanih porodica

  • Извор: СРНА
  • 14.01.2023. 20:37

Sokolačko Udruženje "Majka i dijete - tri plus" podijelilo je oko 270 novogodišnjih paketića za djecu svojih članova povodom pravoslavne Nove godine.

Predsjednik Udruženja Aleksandra Elez rekla je da su paketići obezbijeđeni u humanitarnoj akciji u kojoj su učestovali sokolački privrednici, načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i više sponzora.

Na području opštine Sokolac evidentirano je oko 170 porodica sa troje i više djece.

Lokalna uprava, kako kaže, isplatom po 500 KM za svako novorođeno dijete, podržava pronatalitetnu politiku, kao i podrškom koju pruža lokalnom udruženju "Majka i dijete-tri plus".

Ona je naglasila da je pomoć ovom udruženju stigla nedavno i od grada Istočno Sarajevo i da se nada da će ih biti još u narednom periodu, te navela da je oko 40 porodica sa četvoro i više djece u kojima jedan od roditelja nije zaposlen u proteklih nekoliko mjeseci primalo naknadu po odluci Vlade Republike Srpske.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica je izrazio zadovoljstvo što se večeras u Perohijskom domu na Sokocu okupilo 270 mališana iz porodica sa troje i više djece.

"Akciju prikupljanja sredstava za poklon paketiće podržala je lokalna uprava, više privredniih društava i pojedinaca, a posebnu zahvalnost dugujemo preduzeću `Pover` iz Rogatice", istakao je Bjelica.

Sokočanka Branka Radonjić, majka četvoro djece, smatra da su višečlane porodice bogatstvo za Republiku Srpsku i da bi društvo trebalo da im olakša svakodnevnicu.

Udruženje "Majka i dijete" osnovano je na Sokocu 2013. na inicijativu rukovodstva opštine i dalo je značajan doprinos u organizovanju podrške porodicama sa troje i više djece.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм