Vrijeme

Objavljena prognoza do četvrtka: Stiže li nam sunce konačno?

  • Izvor: Agencije
  • 11.06.2023. 13:13

Meteorolozi su za danas izdali narandžasto upozorenje zbog padavina za područje BiH.

Takođe, objavljena je i prognoza do četvrtka.

U ponedjeljak se prije podne očekuje pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C. 

U BiH se za utorak prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C. 


Upaljen narandžasti meteoalarm za BiH

Upaljen narandžasti meteoalarm za BiH

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U četvrtak, 15. juna u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22°C.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.