Vanredna situacija

Obustavljena nastava u školama na području Teslića

  • 13.05.2019. 22:24

Donesena je Odluka o obustavi odvijanja nastave u školama na području opštine Teslić.Prethodno je u Tesliću proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina i poplava.   

Odvijanje nastave će biti odgođeno do daljnjeg, a o njenom ponovnom početku učenici i nastavno osoblje će biti obavješteni putem medija.

Služba za civilnu zaštitu, Javna preduzeća i Javne ustanove zadužene za zaštitu i spašavanje stavljene su u stanje pripravnosti.

Služba civilne zaštite je obezbijedila 500 vreća sa pijeskom koje će biti dostavljane po pozivu na ugrožena mjesta, a krizne situacije se mogu prijaviti na broj telefona 053/431-451.

Prema saopštenju iz gradskog vodovoda, proizvodnja vode je otežana, a građani će zbog mogućih isključenja biti blagovremeno obavješteni. Takođe, moguće se redukcije u napajanju električnom energijom zbog kvarova na dalekovodima.

Krizni štab opštine Teslić je u stalnom zasjedanju, identifikovana su žarišta i prioriteti, na kojima će biti postavljene vreće sa pijeskom, dok se sve raspoložive službe nalaze na terenu.

Pored toga, Služba civilne zaštite je izdala Upozorenje kojim se upozorava stanovništvo koje živi ili se kreće u blizini svih vodenih tokova, naročito pored rijeka i većih potoka, da obrati pažnju na sigurnost prilikom kretanja uz vodene tokove i da se na kriznim mjestima ne zadržava, kako bi se izbjegle neželjene situacije.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.