Tamara Stanković

Odlikovana djevojčica iz Teslića

  • Izvor: ATV
  • 12.01.2024. 19:22

U rukama Tamare Stanković iz Teslića zasijalo je odlikovanje. Ono je stiglo povodom Dana Republike.

Djevojčica se nije nadala Plaketi "Amblem i zastava Republike Srpske“. Zaslužila ju je i to sa razlogom. Osvojila je prvo mjesto na republičkom takmičenju osnovaca iz pravoslavne vjeronauke.  

"Otpočetka nisam vjerovala da ću ja biti jedna od njih. Kad sam stala predsjednik Republike Srpske nam je uručio to. Iskreno, to je neopisivo osjećanje. Bila sam uzbuđenja i srećna. Još kad sam vidjela svoju majku kako se smije bila sam još više ponosna na sebe“, kaže dobitnik plakete "Amblem i zastava Republike Srpske" Tamara Stanković.

Na svog đaka ponosni su i u teslićkoj Osnovnoj školi "Ivo Andrić“ Đulići. Tu su, kažu, da djeci uvijek daju vjetar u leđa i da se zajedno raduju uspjesima. 

"Za svaku školu je bitno da učenici pokažu svoja znanja i da predstave školu u najboljem svjetlu. Ali ovo je jedan poseban momenat kad se dođe do republičkih takmičenja i još budu posebno odlikovani, nagrađeni, djeca pohvaljena“, kaže direktor Osnovne škole "Ivo Andrić“ Đulići Biljana Kuzmanović.

A onih koji su za pohvalu, među osnovcima i srednjoškolcima, Srpskoj ne manjka. Zalog je to Republike za svjetliju budućnost. 

Odlikovanja najboljoj djeci Srpske, povodom Dana Republike, između ostalog, nagrada su i za njihovu ljubav prema Republici. A Republika će uvijek, trud, rad i zalaganje svojih mladih naraštaja, posebno i nagraditi.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program