Goran Gašić

Odlikovanje u rukama vaspitača iz Bijeljine

  • Izvor: ATV
  • 13.01.2024. 19:37

Medaljom „Zasluga za narod“ odlikovan je vaspitač iz Bijeljine Goran Gašić.

Odlikovao ga je 9. januara predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Nagrađen je za svoj dugogodišnji kvalitetan rad u oblasti vaspitanja i obrazovanja, ali i za djela koja su za poštovanje i isticanje.

Značajno mu je, kaže, što neko cijeni i na pravi način vrijednuje sve ono što on, zajedno sa svojim kolektivom radi. 

- Ova nagrada, ovo odlikovanje, za mene predstavlja izuzetnu čast i privilegiju jer zaista, nije mala stvar biti u društvu odabranih i nije mala stvar kada te Republika u kojoj živiš i radiš nagradi i vrijednuje ono što radiš - priča Gašić.

Kompletan dosadašnji radni vijek Goran je proveo u bijeljinskom vrtiću Dragan i Zoran. U ovoj ustanovi nekada je radio kao vaspitač.

Danas je direktor. Sa djecom predškolskog uzrasta radi 23 godine. Ljubav prema ovom pozivu naslijedio je od roditelja koji su prosvjetni radnici. Pored ljubavi i brige koju je pružao djeci sa kojom je radio, nastojao je da nešto inovira. 2010. godine osmislio je Didaktičku igru „Igrom kroz Srpsku“, koja je jednim dijelom zaslužna za odlikovanje koje se danas nalazi u njegovim rukama. 

- Igra je bila nagrađena na konkursu Ministarstva prosvjete za izbor najbolje osmišljenih didaktičkih igara. I nakon toga, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva je takođe, uz Ministarstvo prepoznao kvalitet te igre i 2016. godine didaktička igra „Igrom kroz Srpsku“ je prvi put zvanično objavljena. Uskoro bi trebao da izađe osmi tiraž. To znači da je "Igrom kroz Srpsku" već u 10 primjeraka rađena - dodaje Gašić.

Uskoro bi svjetlost dana trebalo da ugleda i slikovnica „Moja Srpska od A do Š“ koja je takođe Gašićevo autorsko djelo. Slikovnica je 2017. godine nagrađena na konkursu Ministarstva prosvjete, za izbor najbolje didaktičke igre. Da radi u korist djece i za opšte dobro Republike Srpske, Goran Gašić dokazao je i 2019. godine kada je nagrađen Svetosavskom poveljom – jednim od prestižnih priznanja i najvećim koje prosvjetni radnik može da dobije. 

Pratite nas i putem Vibera