Горан Гашић

Одликовање у рукама васпитача из Бијељине

  • Извор: АТВ
  • 13.01.2024. 19:37

Медаљом „Заслуга за народ“ одликован је васпитач из Бијељине Горан Гашић.

Одликовао га је 9. јануара предсједник Републике Српске Милорад Додик. Награђен је за свој дугогодишњи квалитетан рад у области васпитања и образовања, али и за дјела која су за поштовање и истицање.

Значајно му је, каже, што неко цијени и на прави начин вриједнује све оно што он, заједно са својим колективом ради. 

- Ова награда, ово одликовање, за мене представља изузетну част и привилегију јер заиста, није мала ствар бити у друштву одабраних и није мала ствар када те Република у којој живиш и радиш награди и вриједнује оно што радиш - прича Гашић.

Kомплетан досадашњи радни вијек Горан је провео у бијељинском вртићу Драган и Зоран. У овој установи некада је радио као васпитач.

Данас је директор. Са дјецом предшколског узраста ради 23 године. Љубав према овом позиву наслиједио је од родитеља који су просвјетни радници. Поред љубави и бриге коју је пружао дјеци са којом је радио, настојао је да нешто иновира. 2010. године осмислио је Дидактичку игру „Игром кроз Српску“, која је једним дијелом заслужна за одликовање које се данас налази у његовим рукама. 

- Игра је била награђена на конкурсу Министарства просвјете за избор најбоље осмишљених дидактичких игара. И након тога, Завод за уџбенике и наставна средства је такође, уз Министарство препознао квалитет те игре и 2016. године дидактичка игра „Игром кроз Српску“ је први пут званично објављена. Ускоро би требао да изађе осми тираж. То значи да је "Игром кроз Српску" већ у 10 примјерака рађена - додаје Гашић.

Ускоро би свјетлост дана требало да угледа и сликовница „Моја Српска од А до Ш“ која је такође Гашићево ауторско дјело. Сликовница је 2017. године награђена на конкурсу Министарства просвјете, за избор најбоље дидактичке игре. Да ради у корист дјеце и за опште добро Републике Српске, Горан Гашић доказао је и 2019. године када је награђен Светосавском повељом – једним од престижних признања и највећим које просвјетни радник може да добије. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?