Zlatibor

Odradi smjenu kao pravnik pa čuva krave: Rumenka je vještica

  • Izvor: RTS
  • 13.11.2023. 15:18

Sa diplomom beogradskog Pravnog fakulteta u džepu Miloš Njegošević, iz Rudina na Zlatiboru, radi kao pravnik na poslovima registracije vozila.

Poslije radnog vremena se bavi onim od čega se živi – i to radi iz zadovoljstva. Rijetki su mladi ljudi koji se poslije studija vrate na selo.

Još su rjeđi oni koji nastave da grade karijeru, a bave se poljoprivredom.

Miloš Njegošević iz Rudina kaže da je u radno vrijeme pravnik, a kad prođe radno vrijeme, kako kaže, on je svoj čovjek.

"Krave imaju svoja imena – Milka, Petrojka, Milkica Đavo, Tikica Jorgovanka, Laćara, Ćasara i Petrojčica. A naravno crvena je Rumenka. To je jedna vještica. Voli kantu kad vidi", kaže Njegošević.

Milija Njegošević iz Rudina kaže da u životu nije imao ništa, ali sad ima mnogo više nego što treba, a i sin mu je zadovoljan.


Ispovijest majke koja se porodila u toaletu: Osjetila sam da jedna beba gura drugu

Ispovijest majke koja se porodila u toaletu: Osjetila sam da jedna beba gura drugu

"Uvijek od rada i truda ima neke vajde. Еvo, ja sam primjer tome, svi su otišli, ja sam ostao u inat, malo u inat i malo što sam bio zainteresovan da vidim kako će ovo da ispadne. I hvala bogu ispalo je lijepo", naglasio je Miloš Njegošović.

Miloš ima i dvije starije sestre, koje su se udale, a Milija se ponosi što je za sada šestostruki djed. Od djece očekuje još potomaka. Buduća snaha živi sa njima, a naredne godine planiraju svadbu.

"Djeca, samo djeca. To tek vidim sad. Da sam bio pametan, ne bih pravio kuće i ostalo. Jedino što je Bog ostavio pravilno, djeca se rađaju, a ostalo ništa", napomenuo je Milija.

Miloš dodaje da mu je to glavni plan.

"Sve su ovo sporedni planovi, jer treba čovjek da se oženi, da se ostvari u porodici, da ima puno djece i da neko uživa u ovim našim ljepotama Srbije i opštine", kaže Miloš.

Nedavno završeni master iz krivičnog prava sa prosjekom 9.70 otvara mu i druge puteve.

"Pravosudnu Akademiju sam dva puta položio za sudiju, prošle i ove godine i što se kaže imam sve sertifikate i diplome, koje su potrebne u pravnoj struci. Želim da živim ovim mirnim i lijepim životom da imam dosta djece, da živim u zdravoj porodici, da budem srpski domaćin. A da li ću biti sudija ili ne, to nek bude Božja volja. Jedan je sudija, pa se on pita", istakao je Miloš.

Principijelnost, istrajnost i dosljednost sigurno su karakteristike potrebne da jednog dana dijeli pravdu, kao čovjek koji je vaspitan da čuva i unapređuje djedovinu, porodicu, a na isti način i društvo.

Pratite nas i putem Vibera