Златибор

Одради смјену као правник па чува краве: Руменка је вјештица

  • Извор: РТС
  • 13.11.2023. 15:18

Са дипломом београдског Правног факултета у џепу Милош Његошевић, из Рудина на Златибору, ради као правник на пословима регистрације возила.

Послије радног времена се бави оним од чега се живи – и то ради из задовољства. Ријетки су млади људи који се послије студија врате на село.

Још су рјеђи они који наставе да граде каријеру, а баве се пољопривредом.

Милош Његошевић из Рудина каже да је у радно вријеме правник, а кад прође радно вријеме, како каже, он је свој човјек.

"Краве имају своја имена – Милка, Петројка, Милкица Ђаво, Тикица Јоргованка, Лаћара, Ћасара и Петројчица. А наравно црвена је Руменка. То је једна вјештица. Воли канту кад види", каже Његошевић.

Милија Његошевић из Рудина каже да у животу није имао ништа, али сад има много више него што треба, а и син му је задовољан.


Исповијест мајке која се породила у тоалету: Осјетила сам да једна беба гура другу

Исповијест мајке која се породила у тоалету: Осјетила сам да једна беба гура другу

"Увијек од рада и труда има неке вајде. Ево, ја сам примјер томе, сви су отишли, ја сам остао у инат, мало у инат и мало што сам био заинтересован да видим како ће ово да испадне. И хвала богу испало је лијепо", нагласио је Милош Његошовић.

Милош има и двије старије сестре, које су се удале, а Милија се поноси што је за сада шестоструки дјед. Од дјеце очекује још потомака. Будућа снаха живи са њима, а наредне године планирају свадбу.

"Дјеца, само дјеца. То тек видим сад. Да сам био паметан, не бих правио куће и остало. Једино што је Бог оставио правилно, дјеца се рађају, а остало ништа", напоменуо је Милија.

Милош додаје да му је то главни план.

"Све су ово споредни планови, јер треба човјек да се ожени, да се оствари у породици, да има пуно дјеце и да неко ужива у овим нашим љепотама Србије и општине", каже Милош.

Недавно завршени мастер из кривичног права са просјеком 9.70 отвара му и друге путеве.

"Правосудну Академију сам два пута положио за судију, прошле и ове године и што се каже имам све сертификате и дипломе, које су потребне у правној струци. Желим да живим овим мирним и лијепим животом да имам доста дјеце, да живим у здравој породици, да будем српски домаћин. А да ли ћу бити судија или не, то нек буде Божја воља. Један је судија, па се он пита", истакао је Милош.

Принципијелност, истрајност и досљедност сигурно су карактеристике потребне да једног дана дијели правду, као човјек који је васпитан да чува и унапређује дједовину, породицу, а на исти начин и друштво.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм