Banjaluka

Održana "Porodična šetnja": Porodica je temelj društva

  • Izvor: SRNA
  • 08.10.2023. 14:43

Današnja "Porodična šetnja" u Banjaluci, od zgrade Vlade Republike Srpske do tvrđave Kastel, bila je prilika da se ukaže na važnost porodice i činjenicu da je ona temelj društva.

Predsjednik banjalučkog Udruženja "Četiri plus" Jovan Radovanović istakao je da je cilj šetnje koju su organizovali da se ukaže na važnost porodice, te izrazio zadovoljstvo što su se već treći put okupili kako bi ukazali na važnost jačanja porodice.

"Nadam se da će nas iz godine u godinu biti sve više. Prioriteti za koje se trenutno zalaže Udruženje porodica sa četvoro i više djece `Četiri plus` su zakonska rješenja koja će obezbijediti naknade za sve majke u minimalnom iznosu od 300 KM po djetetu", rekao je Radovanović.

Gradonačelnik Draško Stanivuković novinarima je izjavio da uz "Porodičnu šetnju" stoje snažne i dobre politike koje je grad Banjaluka uveo s ciljem veće podrške porodici, te naveo neke od mjera, poput novčane podrške pri rođenju djeteta, sufinansiranja boravka u privatnim vrtićima, besplatnih udžbenika, besplatnih građevinskih dozvola kako bi porodice lakše obezbijedile krov nad glavom.

On je podsjetio da grad Banjaluka za svako rođeno dijete izdvaja 500 KM, dok je ta podrška za treće rođeno dijete 1.000 KM, a za porodice sa četvoro i više djece 2.000 KM, te dodao da je jedna od mjera pronatalitetne politike i rekordna podrška koja se izdvaja za vantjelesnu oplodnju.


ЕKSKLUZIVNO: Modričanin uhapšen u Brazilu sa vođom Balkanskog kartela

ЕKSKLUZIVNO: Modričanin uhapšen u Brazilu sa vođom Balkanskog kartela

Član Udruženja "Četiri plus" Dražena Palić istakla je da su svako dijete i svaka majka jednako važni.

"Višečlane nisu ništa drugačije od ostalih porodica, jer se i porodice sa jednim ili dvoje djece često susreću sa istim ili sličnim problemima. Smatram da novim zakonskim rješenjem treba da budu obuhvaćene sve majke, jer je suština da se podrži porodica i da ostanemo na putu pravih porodičnih vrijednosti", istakla je Palićeva.

"Porodična šetnja" se realizuje u okviru tradicionalne manifestacije "Nedjelja djeteta", a podršku ovom događaju dao je grad Banjaluka.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: