Daun sindrom centar

Otvoreni žiro računi za osam zaposlenih osoba sa Daunovim sindromom

  • Izvor: SRNA
  • 07.03.2024. 18:10

Osam osoba sa Daunovim sindromom starijih od 18 godina, koje su prošle program socijalne rehabilitacije, osamostaljivanja i radnog osposobljavanja danas je otvorilo žiro račun u Banci poštanska štedionica u Banjaluci, na koje će im biti isplaćivane plate.

Tim povodom potpisani su ugovori o otvaranju računa, a banka je svojim novim klijentima uručila poklon bon u iznosu od po 100 KM kao stimulans da se na njihove račune počne uplaćivati novac koji će oni zarađivati kao zaposleni u Olimpijskom centru "Jahorina".

Program socijalne rehabilitacije, osamostaljivanja i radnog osposobljavanja sprovodi Ustanova socijalne zaštite, centar za socijalnu rehabilitaciju lica sa invaliditetom Daun sindrom centar Banjaluka.

Daun sindrom centar Banjaluka je uz pokroviteljstvo i pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika 2016. godine na Jahorini pokrenuo ovaj program.

"Velika zasluga pripada i ambasadoru osoba sa Daunovim sindromom Vladi Đajiću i direktoru Olimpijskog centra `Jahorina` Dejanu Ljevnaiću koji su se borili da zajedno dođemo do ovog istorijskog trenutka za Republiku Srpsku", ističu iz Daun sindrom centra Banjaluka.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.