Hrustovo

Peronja šampion koride u "Alianc areni"

  • Izvor: Nezavisne
  • 25.12.2023. 18:54

Ljubitelji borbi bikova imali su priliku da u protekloj nedjelji uživaju u koridi koja je organizovana u selu Hrustovo, nadomak Sanskog Mosta, a u sklopu ovoga događaja organizovano je 15 borbi u više različitih kategorija.

Organizator događaja bio je Sejad Seferović, poznati vlasnik i uzgajivač bikova iz pomenutog sanskog sela, a borbe su se odvijale na njegovom velikom imanju odmila nazvanom "Alianc arena".

Seferović kaže kako su se pozivu da sudjeluju u ovom događaju odazvali vlasnici bikova iz svih dijelova BiH, pa je viđeno više zanimljivih i atraktivnih dvoboja koji su podigli publiku na noge.

"Zahvaljujem mojim prijateljima koji su doveli vrhunske bikove bodače, hvala Jovi Vođeviću, Aleksandru Bataru, Safetu Avdiću, Еsi Patkoviću, Osmanu Selmanu, Rifatu Zahiroviću, firmi 'Bajra' iz Travnika i svim ostalim vlasnicima koji su me ispoštovali", kaže Seferović.

Objašnjava kako su se bikovi borili u više kategorija, zavisno od njihove težine, te da su atraktivne borbe privukle više od hiljadu posjetilaca. Inače, arenu gdje su se borbe odvijale Seferović gradi već dugi niz godina upravo namjenski za ovakve događaje.

"Radi se o pravoj areni za borbu bikova izgrađenoj po savremenim standardima, posjeduje sve prateće sadržaje, a sigurnost gledalaca je na prvom mjestu. Malo je mjesta koja se mogu pohvaliti ovakvim objektom, i zbog toga je, po uzoru na najveća svjetska sportska borilišta, dobila takvo ime", objašnjava Seferović.

Kruna ovog događaja bila je borba u super-teškoj kategoriji, a rogove su ukrstili kolosi teški više od 1.200 kilograma.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: