Хрустово

Пероња шампион кориде у "Алианц арени"

  • Извор: Независне
  • 25.12.2023. 18:54

Љубитељи борби бикова имали су прилику да у протеклој недјељи уживају у кориди која је организована у селу Хрустово, надомак Санског Моста, а у склопу овога догађаја организовано је 15 борби у више различитих категорија.

Организатор догађаја био је Сејад Сеферовић, познати власник и узгајивач бикова из поменутог санског села, а борбе су се одвијале на његовом великом имању одмила названом "Алианц арена".

Сеферовић каже како су се позиву да судјелују у овом догађају одазвали власници бикова из свих дијелова БиХ, па је виђено више занимљивих и атрактивних двобоја који су подигли публику на ноге.

"Захваљујем мојим пријатељима који су довели врхунске бикове бодаче, хвала Јови Вођевићу, Александру Батару, Сафету Авдићу, Еси Патковићу, Осману Селману, Рифату Захировићу, фирми 'Бајра' из Травника и свим осталим власницима који су ме испоштовали", каже Сеферовић.

Објашњава како су се бикови борили у више категорија, зависно од њихове тежине, те да су атрактивне борбе привукле више од хиљаду посјетилаца. Иначе, арену гдје су се борбе одвијале Сеферовић гради већ дуги низ година управо намјенски за овакве догађаје.

"Ради се о правој арени за борбу бикова изграђеној по савременим стандардима, посједује све пратеће садржаје, а сигурност гледалаца је на првом мјесту. Мало је мјеста која се могу похвалити оваквим објектом, и због тога је, по узору на највећа свјетска спортска борилишта, добила такво име", објашњава Сеферовић.

Kруна овог догађаја била је борба у супер-тешкој категорији, а рогове су укрстили колоси тешки више од 1.200 килограма.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.