Jahorina

Počeo sastanak ministara poljoprivrede

  • Izvor: SRNA
  • 07.11.2023. 09:32

Na Jahorini je jutros počeo godišnji radni sastanak ministara, odnosno šefova delegacija nadležnih za poljoprivredu i ruralni razvoj u jugoistočnoj Еvropi čiji je domaćin Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj.

Organizatori su najavili da će na skupu biti razgovarano o različitim aspektima regionalne saradnje u poljoprivredi i ruralnom razvoju kako bi se ubrzao proces integracije u ЕU.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore treba da preuzme predsjedavanje Skupštinom Stalne grupe za narednu godinu.

Na sastanku učestvuju delegacije Republike Srpske, FBiH, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Moldavije, Bugarske, Hrvatske, Albanije, Njemačke, Gruzije, Češke, Francuske, te predstavnici Еvropske komisije i drugih međunarodnih organizacija.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i generalni sekretar Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj Boban Ilić obratiće se novinarima u 11.30 časova u sali hotela "Termag" na Jahorini.

Pratite nas i putem Vibera