Beograd

Policija upala u tajno LEGLO PROSTITUCIJE: Uhapšeno više osoba

  • 15.05.2019. 20:16

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su osam osoba zbog trgovine ljudima.

U saopštenju MUP-a navodi se da su uhapšeni J.N. (44), G.N. (50), K.N. (24) i B.D. (46) zbog postojanja osnova sumnje da su od avgusta 2018. do maja 2019. godine izvršili produženo krivično djelo trgovina ljudima, u periodu od septembra do novembra 2018. godine udruživanje radi vršenja krivičnih djela, kao i da su izvršili posredovanje u vršenju prostitucije.

Takođe, uhapšen je M.N. (19) koji se tereti za krivično djelo trgovina ljudima.

"Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, koju je ,kako se sumnja, predvodila J.N., terete se da su koristeći teške prilike devetnaestogodišnje djevojke, oštećenu doveli u zabludu da im je član porodice i potom je, zloupotrebivši njeno povjerenje, vrbovali da se bavi prostitucijom", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U drugoj akciji uhapšeni su Z.N. (42), M.R. (38) i A.S. (22) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina ljudima na štetu dvije osobe.

"Sumnja se da su oni na teritoriji Beograda tokom 2015. godine tada maljoletnu djevojku korišćenjem njenih teških prilika vrbovali da se bavi prostitucijom, obećavajući joj obezbjeđen smještaj, hranu, kao i droge", navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija sumnja da su na isti način tokom 2018. godine vrbovali djevojku (29).

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

  • 10:00 Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

    'Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

  • 12:00 Vaskršnja priča

    '''Vaskršnja priča

  • 16:00 Vaskršnja poslanica 2024.

    'Vaskršnja poslanica 2024.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.