Ministarstvo poljoprivrede

Poznato kada se nastavlja isplata štete za afričku kugu: Еvo ko će je dobiti

  • Izvor: ATV
  • 11.03.2024. 16:17

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatiće u utorak 2.000.000 KM za nadoknadu štete za afričku kugu svinja.

Po osnovu nadoknade za eutanazirane svinje biće izdvojeno 1.682.920 KM, a ovom isplatom će biti obuhvaćeno 375 korisnika, od čega su 363 korisnika iz Bijeljine, a ostalih 12 korisnika je iz Sokoca, Petrovca, Bratunca, Milića i Donjeg Žabara.

Osim toga, biće isplaćeno 317.000 KM i to za sanaciju žarišta nakon neškodljivog uklanjanja eutanaziranih svinja za 31 veterinarsku organizaciju, za sanaciju terena (kopanje jama i odvoz eutanaziranih svinja) – za ukupno osam komunalnih i drugih preduzeća, dok će Veterinarskom institutu Republike Srpske "Dr Vaso Butozan“ biti isplaćena sredstva za podršku za obavljene laboratorijske dijagnostike.

Sa ovom isplatom, za nadoknadu štete od afričke kuge svinja biće isplaćeno 22.666.507 KM, odnosno 91%, a za isplatu je ostalo još 2.138.000,00  odnosno 9% od ukupnih potraživanja.


Višković otkrio od kada će penzioneri moći besplatno u banju

Višković otkrio od kada će penzioneri moći besplatno u banju


Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.