Влада Српске

Вишковић открио од када ће пензионери моћи бесплатно у бању

  • Извор: АТВ
  • 11.03.2024. 16:12

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Удружења пензионера Републике Српске, које је предводио предсједник Удружења Ратко Трифуновић.

Током састанка, предсједник Удружења Ратко Трифуновић истакао је захвалност на подршци, и посвећеном приступу који Влада Републике Српске његује према овој популацији, а који се односи на значајан и континуирани раст пензија. Такође, наглашен је значај Пројекта бањске рехабилитације, који је у прошлој години искористило 1.000 пензионера.

Премијер Радован Вишковић рекао је да ће Влада и у будућности наставити посвећено да ради на побољшању материјалног и социјалног статуса пензионера, а који је најбоље видљив кроз досадашња повећања пензија, која у овој години износе 9,2 одсто или за 170 милиона КМ више на годишњем нивоу.


Продао стан, а онда поскупио квадрат: Хтио да раскине уговор, напао новог власника

Продао стан, а онда поскупио квадрат: Хтио да раскине уговор, напао новог власника

Вишковић је истакао да ће и ове године бити настављен Пројекат бањске рехабилитације пензионера за који је у овом моменту издвојено пола милиона марака, а за ову намјену од 2019. године издвојено је 2,25 милиона КМ, те да већ у априлу пензионери могу искористити ову услугу.

На састанку је истакнута важност сарадње са министарствима у Влади и Фондом здравственог осигурања Републике Српске, која је резултирала проширењем броја лијекова на Листи А и Б.

Током разговора је наглашен значај пројеката и активности које ово удружење реализује уз помоћ Владе Републике Српске, а која се односе на побољшање материјалног положаја, здравствене заштите, као и друштвеног живота пензионера.

Састанку су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић и директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске Младен Милић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.