Prognoza

Pred nama ledeni dani - evo kada stiže otopljenje

  • Izvor: ATV
  • 23.01.2024. 09:24

Jutros je u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme, u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom.

Danas u prvoj polovini dana oblačno sa susnježicom ili snijegom. U nizijama će padati i kiša koja se može i lediti u dodiru sa tlom.

U drugoj polovini dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Objavljena je prognoza do petka, a sudeći po njoj pred nama je nekoliko ledenih dana.

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između -6 i -1, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.


Zvezdi Granda doživotno je zabranjen ulazak u Srbiju

Zvezdi Granda doživotno je zabranjen ulazak u Srbiju

Meteorolozi za četvrtak najavljuju pretežno oblačno vrijeme. Prije podne i sredinom dana u nizinama sa prolaznom slabom kišom, a u višim područjima sa snijegom. Na jugu zemlje bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni. 

U petak stiže promjena. Više oblačnosti biće u jutarnjim satima, dok se veći dio dana očekuje pretežno sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 13 stepeni, navodi se u prognozi FHMZ.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: