Kongres pulmologa Republike Srpske u Trebinju

Prezentacija novina u liječenju plućnih bolesti FOTO

  • 24.05.2019. 14:52

Na kongresu pulmologa Republike Srpske, koji je danas počeo u Trebinju, biće predstavljene novine u liječenju hronične opstruktivne bolesti pluća, kao i u liječenju karcinoma i intenzivne medicine iz pulmologije, rekao je predsjednik Udruženja pulmologa Srpske Mirko Stanetić.

Stanetić je naveo da će učesnici skupa govoriti i o bolestima intersticijuma, jer je sve veća potreba za tim. 

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske LJiljana Ivančić istakla je da, bez stalne edukacije ljekara, ne bi bilo svrhe ulagati u izgradnju novih bolnica i rekonstrukciju postojećih. 

"Na ovom kongresu stručnjaci iz pulmologije usavršavaju znanja i razmjenjuju pozitivna iskustva s ciljem unapređenja zdravlja pacijenata u Republici Srpskoj", navela je Ivančićeva. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je otvorio manifestaciju 27. Majski pulmološki dani, rekao je da mu je drago što je Udruženje pulmologa odlučilo da u Trebinju organizuje tradicionalni skup i izrazio nadu da će ovaj grad biti dobar domaćin. 

On je istakao da Trebinje postaje prepoznatljivo mjesto za kongresni turizam jer pruža odlične uslove za rad učesnicima ovog i sličnih skupova. 

Osim pulmologa iz Republike Srpske, na skupu u Trebinju učestvuju i ljekari iz Instituta za plućne bolesti iz Sremske Kamenice, Kliničkog centra Srbije, te gosti i predavači iz Slovenije, Hrvatske i Makedonije. 

Kongres pulmologa organizuju Udruženje pulmologa/pneumoftiziologa Republike Srpske, Klinika za plućne bolesti i Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

 

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina