Bolji uslovi liječenja

Prvi pacijenti u Bolnici "Srbija"

  • 18.03.2019. 15:03

Od jutros su prvi pacijenti smješteni u novi objekat Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, a završetak kompletnog preseljenja se očekuje za mjesec dana, rekao je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Nebojša Šešlija.

On je naveo da su danas u novu zgradu preseljeni pacijenti internog odjeljenja, neurologije i hematoonklogije, dodavši da će u starim prostorijama ostati infektivno odjeljenje, jer je praksa u svijetu da ono bude odvojeno. 

Šešlija je novinarima rekao da je Bolnica dobila moderan i funkcionalan objekat pod jednim krovom koji je povezan toplim hodnicima. 

"Cilj je da unaprijedimo postojeće medicinske kapacitete, da dolaskom vrhunskih stručnjaka iz Kliničkog centra u Banjaluci obezbijedimo bolje usluge pacijentima. Uporedo ćemo edukovati bolnički kadar, pa bi teže operacije vršili ovdje", rekao je Šešlija. 

Šešlija je podsjetio da je nova bolnica priključena na lokalni vodovod, a traže se načini povezivanja na gradski. 

Internista-kardiolog Snježena Kešelj istakla je da su se ulaskom u novu bolnicu približili savremenim tokovima dijagnostike i tretmana pacijenata. 

"Savremeni prostor sa svom opremom omogućava široke mogućnosti za stručno usavršavanje, a sve s ciljem efikasnijeg liječenja naših pacijenata", rekla je Kešelj. 

Načelnik Odjeljenja za neurologiju Vesna Pejić kaže da su pacijenti Sarajevsko-romanijske regije dobili mogućnost liječenja u mnogo boljim uslovima. 

"Imamo 14 pacijenata na Odjeljenju i oni su veoma zadovoljni jer su uslovi bolji, terapijske mogućnosti su jednostavnije i veće", rekla je Pejićeva i dodala da će i dijagnostičko ispitivanje, koje je i do sada bilo dobro, sada biti jednostavnije i prijatnije za pacijente i osoblje. 

Pacijent Nemanja Banduka kaže da prvi put koristi uslugu Bolnice "Srbija" i da je do jutros boravio u staroj zgradi, naglasivši da su u novom objektu bolji uslovi. 

Bolnica "Srbija" povezana je sa prethodno izgrađenom poliklinikom i sada čini moderan i funkcionalan sistem od 15 hiljada metara kvadratnih, sa 210 bolesničkih kreveta. 

Izgradnja nove bolnice zgrade započela je u julu 2017. godine, a zvanično je otvorena u oktobru 2018. godine.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program