SC "Nikola Tesla"

Rajčević obišao radove: Sanacija paviljona jedan u predviđenom roku

  • 20.12.2018. 14:50

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević i direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Dragoslav Topić obišli su prvi paviljon i sami se uvjerili u tok radova. 

Direktor Centra kaže, radovi bi trebalo da budu završeni u predviđenom roku, do kraja 2018, dok se useljenje u I paviljon očekuje početkom februara 2019. godine. Sanirano grijanje, elektroinstalacije, novi namještaj, dobri uslovi za život dočekaće studente u obnovljenom paviljonu, tvrdi Topić.

Da će svi problemi biti prevaziđeni u što kraćem roku, tvrdi i ministar. Rajčević kaže, studenti neće trpiti. Poručuje, Vlada će nastaviti da se bavi ovim pitanjima i poboljšava studentski standard.

Za sanaciju I i II paviljona Studentskog centra izdvojeno je preko tri miliona KM. 

Vlada Republike Srpske u 2019. godini izdvojiće 4.310.000 KM za poboljšanje studentskog standarda, odnosno, za sufinansiranje troškova ishrane i smještaja.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program