Objavljena prognoza do nedjelje

Sa sjevera dolaze padavine, meteorolozi otkrili i kada

  • Izvor: Agencije
  • 13.12.2023. 22:21

Meteorolozi sa stranice "BHMeteo" najavili su da će u nastavku noći talas kiše, lokalno i obilnog karaktera zahvatiti veći dio BiH.

Kako navode, padavina već ima u Krajini i dijelovima sjeverne Bosne i u narednim satima širiće se na ostale krajeve.

"Jugo koji je danas duvao i donosio netipično visoke temperature polako slabi i prestaje. Sutra će ga zamijeniti sjeverac uz postepen pad temperatura vazduha. U početku kiša posvuda koja bi uz pad temperatura prelazila u snijeg na planinama iznad 1.300 metara nadmorske visine tokom sutrašnjeg dana. Većina toga će se ispadati u kiši tako da i planine očekuje mizerna količina snijega tokom sutrašnjeg dana. Glavnina padavina noćas, tako da ih sutra tokom dana neće biti puno, lokalno i uz dosta suvih perioda tokom dana", kazali su.

U petak zadržavanje pretežno oblačnog vremena iznad većeg dijela zemlje uz lokalno slabije padavine u Bosni. U nizijama kiša, a malo susnježice i snijega u oblastima iznad 600/700 metara. U većem dijelu Hercegovine suvo pa i djelimično sunčano. Zahladniće uz sjeverac i buru, ali ništa naročito.


Zašto treba staviti malo bibera u veš mašinu

Zašto treba staviti malo bibera u veš mašinu

"U večernjim satima petka i tokom subote vrijeme najsličnije babljim hukama. Uz promjenjivu oblačnost lokalno idalje naleti kiše, susnježice, ledenih zrnaca pa i snijega u manjim pljuskovitim količinama. Ovo se prije svega odnosi na Bosnu, dok bi u Hercegovini uz buru bilo većinski suho uz sunčane intervale. U nedelju djelimično razvedravanje posvuda", naveli su i zaključili:

"Glavnina padavina vezana za ovu sedmicu očekuje nas noćas, kasnije do kraja sedmice ostaje još sitno padavina lokalnog i povremenog karaktera. Na planinama će pasti nešto novog snijega dok bi u nizinama to bila većinski kiša. Samo nakratko neke nizine mogu vidjeti malo snijega u petak naveče i subotu. Nakon današnje topline, u nastavku sedmice temperature u padu ali daleko od neke prave zime. Vjetar u okretanju na sjeverac, bez opasnosti na tom polju", rekli su iz "BHMeteo".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program