Објављена прогноза до недјеље

Са сјевера долазе падавине, метеоролози открили и када

  • Извор: Агенције
  • 13.12.2023. 22:21

Метеоролози са странице "БХМетео" најавили су да ће у наставку ноћи талас кише, локално и обилног карактера захватити већи дио БиХ.

Како наводе, падавина већ има у Крајини и дијеловима сјеверне Босне и у наредним сатима шириће се на остале крајеве.

"Југо који је данас дувао и доносио нетипично високе температуре полако слаби и престаје. Сутра ће га замијенити сјеверац уз постепен пад температура ваздуха. У почетку киша посвуда која би уз пад температура прелазила у снијег на планинама изнад 1.300 метара надморске висине током сутрашњег дана. Већина тога ће се испадати у киши тако да и планине очекује мизерна количина снијега током сутрашњег дана. Главнина падавина ноћас, тако да их сутра током дана неће бити пуно, локално и уз доста сувих периода током дана", казали су.

У петак задржавање претежно облачног времена изнад већег дијела земље уз локално слабије падавине у Босни. У низијама киша, а мало сусњежице и снијега у областима изнад 600/700 метара. У већем дијелу Херцеговине суво па и дјелимично сунчано. Захладниће уз сјеверац и буру, али ништа нарочито.


Зашто треба ставити мало бибера у веш машину

Зашто треба ставити мало бибера у веш машину

"У вечерњим сатима петка и током суботе вријеме најсличније бабљим хукама. Уз промјењиву облачност локално идаље налети кише, сусњежице, ледених зрнаца па и снијега у мањим пљусковитим количинама. Ово се прије свега односи на Босну, док би у Херцеговини уз буру било већински сухо уз сунчане интервале. У недељу дјелимично разведравање посвуда", навели су и закључили:

"Главнина падавина везана за ову седмицу очекује нас ноћас, касније до краја седмице остаје још ситно падавина локалног и повременог карактера. На планинама ће пасти нешто новог снијега док би у низинама то била већински киша. Само накратко неке низине могу видјети мало снијега у петак навече и суботу. Након данашње топлине, у наставку седмице температуре у паду али далеко од неке праве зиме. Вјетар у окретању на сјеверац, без опасности на том пољу", рекли су из "БХМетео".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм