U subotu

Smotra Odreda izviđača "22. april“ povodom imendana

  • Izvor: ATV
  • 19.04.2024. 11:35

Povodom imendana Odreda izviđača "22. april“, u subotu 20. aprila biće organizovana smotra, navedeno je iz ovog odreda.

Kako su naveli organizatori, u 11 časova biće organizovano postrojavanje na banjalučkoj plaži Abacija, ispred prostorija Odreda. 

"Ova smotra se održava godinama, čak i decenijama unazad, s obzirom da Odred "22. april“ postoji od 1970. godine, a samo izviđaštvo u Banjaluci od 1953 godine. Na smotri ćemo prikazati između ostalog i kako izgledaju sve te stvari koje ljudi imaju u glavi kada pomisle na izviđaštvo. Tu su košulje, marame, naravno i podizanje zastave kao neizostavan dio tradicije“, navedeno je iz Odreda.

Iz Odreda su poručili da su svi dobrodošli, a posebno roditelji sa djecom kojoj bi članovi Odreda željeli da prikažu mnogobrojne zanimljivosti i ljepote izviđačkog života. 

"Ova smotra je samo jedna od naših godišnjih aktivnosti , od kojih se izdvajaju majski susreti izviđača Gojko Grahovac, koji nam predstoji već sledeći mjesec, te novembarski Susreti izviđača, koji su kulminacija godine, višednevni susret i takmičenje izviđača iz više zemalja regiona ali nerijetko i iz evropskih zemalja. U planu nam je da u svoj kalendar dodamo još aktivnosti, što svakako iziskuje pripreme, ali naravno obećava dobro druženje za sve koji učestvuju“, poručuju iz Odreda izviđača "22. april“.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: