Preći će 120 kilometara

Spojili sport, vjeru i humanost

  • Izvor: ATV
  • 10.05.2024. 19:31

Od svečeve rodne kuće u selu Mrkonjići pa do one vječne pod Ostroškim gredama trče maratonac iz Istočnog Sarajeva. Neven i Miroslav su spojili sport, vjeru i humanost. Preći će 120 kilometara koje planiraju prodati, a sav prihod otići će trebinjskoj Fondaciji Sv Vukašin.

"Neki primjer pokazujemo ljudima, pravi primjer pravoslavlja, čiste vjere, dobrog zdravlja i humanosti. Pa naporno jeste malo je danas vruće ali sa vjerom u Boga i Sv Vasilija Ostroškog sve može", kaže Neven Tuševljak.

"Malo je teško vrijeme, teško je sve ali kad imamo neki cilj onda ništa nije teško", kaže Miroslav Prstojević.

Dva dana po 60 kilometara, to je plan. Humanitarno trčanje ovim momcima nije strano. Iza njih su brojni maratoni i pređeni kilometri. Trebinjski humanitarci zahvalni Sarajlijama i njihovim koracima. 

"Slobodno svi koji su voljni da se pridruže i učestvuju u ovoj akciji dobro su došli", kaže Aljoša Slavić, Fondacija Sveti Vukašin Trebinje.

Ovih dana u Hercegovini je sve u znaku Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog. Na stotine hodočasnika korača do moštiju svetitelja, Trebinjci će sutra u velikoj litiji  koračati i do njegov rodne kuće gdje je sada manastir u selu Mrkonjići. Sve ovo je zbog 12 maja Dana Sv Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.  

Pratite nas i putem Vibera