Прећи ће 120 километара

Спојили спорт, вјеру и хуманост

  • Извор: АТВ
  • 10.05.2024. 19:31

Од свечеве родне куће у селу Мркоњићи па до оне вјечне под Острошким гредама трче маратонац из Источног Сарајева. Невен и Мирослав су спојили спорт, вјеру и хуманост. Прећи ће 120 километара које планирају продати, а сав приход отићи ће требињској Фондацији Св Вукашин.

"Неки примјер показујемо људима, прави примјер православља, чисте вјере, доброг здравља и хуманости. Па напорно јесте мало је данас вруће али са вјером у Бога и Св Василија Острошког све може", каже Невен Тушевљак.

"Мало је тешко вријеме, тешко је све али кад имамо неки циљ онда ништа није тешко", каже Мирослав Прстојевић.

Два дана по 60 километара, то је план. Хуманитарно трчање овим момцима није страно. Иза њих су бројни маратони и пређени километри. Требињски хуманитарци захвални Сарајлијама и њиховим корацима. 

"Слободно сви који су вољни да се придруже и учествују у овој акцији добро су дошли", каже Аљоша Славић, Фондација Свети Вукашин Требиње.

Ових дана у Херцеговини је све у знаку Светог Василија Острошког и Тврдошког. На стотине ходочасника корача до моштију светитеља, Требињци ће сутра у великој литији  корачати и до његов родне куће гдје је сада манастир у селу Мркоњићи. Све ово је због 12 маја Дана Св Василија Острошког и Тврдошког.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм