Pomoć porodici Novaković

Srbi za Srbe: "Joj majko moja, težak je život moj"

  • Izvor: ATV
  • 24.09.2023. 11:33

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula je akciju pomoći porodici Novaković kod Bijeljine.

Uprkos smetnjama u razvoju, Novakovići osmijesima razgone tugu!

„Probaj minut mog života” naslov je omiljene pjesme Živane Novaković (19) iz Patkovače kod Bijeljine. Ne bez razloga... Živana, njena braća Ljubiša (22) i Mihajlo (21), sve troje imaju smetnje u razvoju i žive u teškoj nemaštini.

„U svakoj tužnoj pjesmi ja se nađem. Pogađaju me u srce!” – istakla je Živana, ispričavši i kako vrijeme utiče na njeno raspoloženje.

A nije svaki dan sunčan...

Iako su svjesni svog stanja i uprkos problemima sa kojima se suočavaju, bilo da su zdravstveni, društveni ili socio-ekonomski, široki osmijesi na njihovim licima su tu. Uprkos svakodnevnim mukama, koje su većini nas nepojmljive, Novakovići vole život!

"I ja sam ljubitelj domaće muzike. Opušta misli i pomaže mi da zaboravim na brige. Najviše volim da slušam Slobu Radanovića, Darka Lazića i Еmira Đulovića. Nekad, kad imam nešto siće, volim otići i u kafić na kavu. Sam odem, neće niko sa mnom” – priča najstariji Ljubiša.

„Ne pored drugih, nego sa drugima u igri, radu i učenju” – slogan je vaspitno-obrazovne ustanove za djecu sa poteškoćama intelektualnog funkcionisanja u koju su mlađi Novakovići svojevremeno išli. Slogan odlično opisuje za čim oni vape. Nažalost, iako ima dobrih ljudi koji im pomažu, osuđeni su na samoću i život u katastrofalnim uslovima.

„Joj majko moja, težak je život moj!”

Bolni uzdah majke Zorice koja brine o troje djece sa poteškoćama u razvoju. Živanu koja je rekla da se u svakoj tužnoj pjesmi nađe, Ljubišu koji ponekad ode do kafića i pije kavu sam i Mihajla koji rijetko kada ide iz kuće, spajaju široki osmijesi i snažna volja za životom!

Upoznajte Novakoviće i uključite se u akciju HO Srbi za Srbe kako bismo im bar obezbijedili bolje uslove za život!

Donirajte: www.srbizasrbe.org/donacije

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.