Помоћ породици Новаковић

Срби за Србе: "Јој мајко моја, тежак је живот мој"

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2023. 11:33

Хуманитарна организација Срби за Србе покренула је акцију помоћи породици Новаковић код Бијељине.

Упркос сметњама у развоју, Новаковићи осмијесима разгоне тугу!

„Пробај минут мог живота” наслов је омиљене пјесме Живане Новаковић (19) из Патковаче код Бијељине. Не без разлога... Живана, њена браћа Љубиша (22) и Михајло (21), све троје имају сметње у развоју и живе у тешкој немаштини.

„У свакој тужној пјесми ја се нађем. Погађају ме у срце!” – истакла је Живана, испричавши и како вријеме утиче на њено расположење.

А није сваки дан сунчан...

Иако су свјесни свог стања и упркос проблемима са којима се суочавају, било да су здравствени, друштвени или социо-економски, широки осмијеси на њиховим лицима су ту. Упркос свакодневним мукама, које су већини нас непојмљиве, Новаковићи воле живот!

"И ја сам љубитељ домаће музике. Опушта мисли и помаже ми да заборавим на бриге. Највише волим да слушам Слобу Радановића, Дарка Лазића и Емира Ђуловића. Некад, кад имам нешто сиће, волим отићи и у кафић на каву. Сам одем, неће нико са мном” – прича најстарији Љубиша.

„Не поред других, него са другима у игри, раду и учењу” – слоган је васпитно-образовне установе за дјецу са потешкоћама интелектуалног функционисања у коју су млађи Новаковићи својевремено ишли. Слоган одлично описује за чим они вапе. Нажалост, иако има добрих људи који им помажу, осуђени су на самоћу и живот у катастрофалним условима.

„Јој мајко моја, тежак је живот мој!”

Болни уздах мајке Зорице која брине о троје дјеце са потешкоћама у развоју. Живану која је рекла да се у свакој тужној пјесми нађе, Љубишу који понекад оде до кафића и пије каву сам и Михајла који ријетко када иде из куће, спајају широки осмијеси и снажна воља за животом!

Упознајте Новаковиће и укључите се у акцију ХО Срби за Србе како бисмо им бар обезбиједили боље услове за живот!

Донирајте: www.srbizasrbe.org/donacije

Пратите нас и путем Вибера