Mnoštvo opcija

Sve više studenata iz inostranstva na univerzitetima u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 13.03.2023. 19:46

Nije želio da studira u svojoj zemlji pa je po akademsko zvanje sa Sicijlije došao u Foču. Nije se pokajao, priča Frančesko Toki. Sada je student druge godine Medicine i ima samo riječi hvale za uslove na našem Univerzitetu.

"Imamo super profesore, super doktore i vidio sam da je svaki student zadovoljan. Vidio sam da su profesori uvijek spremni ako treba nešto da nam se pomogne, baš sam zadovoljan", ističe Frančesko.

Osim Frančeska u Foči je oko 250 stranih studenata. Iz Grčke, Egipta, Indije. Kvalitet nastave i otvorenost domaćina, privlače ih na istok Srpske. 

"Ta otvorenost, kada je u pitanju razmjena studenata, je nešto što ih posebno privlači, a tu je naravno i dobra nastavna baza“, rekao Oliver Govedarica, Medicinski fakultet u Foči, 

Na univerzitetima u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, studira 400 stranih studenata. Programi na stranim jezicima, dali su rezultate. 

"Ove godine imamo u ponudi studentski program Stomatologija na engleskom jeziku, imamo vokalno instrumentalni studijski program na ruskom jeziku, a u proceduri su pokretanje nastave na nekim stručnim studijskim programima ETF-a kao i drugim faklutetima na stranim jezicima“, ističe Vladimir Vladičić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta Istočno Sarajevo 

Strani studenti nam bez dileme, dolaze. 

Iz dva javna univerziteta u Srpskoj, podsjećaju da nude besplatno školovanje.

Vjeruju da će reformom i uvođenjem više prakse, privući i domaće studente.

Budućim brucošima nude i novine, poput studija Agromediteranske proizvodnje u Trebinju. 

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.