Mnoštvo opcija

Sve više studenata iz inostranstva na univerzitetima u Srpskoj

  • Извор: АТВ
  • 13.03.2023. 19:46

Nije želio da studira u svojoj zemlji pa je po akademsko zvanje sa Sicijlije došao u Foču. Nije se pokajao, priča Frančesko Toki. Sada je student druge godine Medicine i ima samo riječi hvale za uslove na našem Univerzitetu.

"Imamo super profesore, super doktore i vidio sam da je svaki student zadovoljan. Vidio sam da su profesori uvijek spremni ako treba nešto da nam se pomogne, baš sam zadovoljan", ističe Frančesko.

Osim Frančeska u Foči je oko 250 stranih studenata. Iz Grčke, Egipta, Indije. Kvalitet nastave i otvorenost domaćina, privlače ih na istok Srpske. 

"Ta otvorenost, kada je u pitanju razmjena studenata, je nešto što ih posebno privlači, a tu je naravno i dobra nastavna baza“, rekao Oliver Govedarica, Medicinski fakultet u Foči, 

Na univerzitetima u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, studira 400 stranih studenata. Programi na stranim jezicima, dali su rezultate. 

"Ove godine imamo u ponudi studentski program Stomatologija na engleskom jeziku, imamo vokalno instrumentalni studijski program na ruskom jeziku, a u proceduri su pokretanje nastave na nekim stručnim studijskim programima ETF-a kao i drugim faklutetima na stranim jezicima“, ističe Vladimir Vladičić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta Istočno Sarajevo 

Strani studenti nam bez dileme, dolaze. 

Iz dva javna univerziteta u Srpskoj, podsjećaju da nude besplatno školovanje.

Vjeruju da će reformom i uvođenjem više prakse, privući i domaće studente.

Budućim brucošima nude i novine, poput studija Agromediteranske proizvodnje u Trebinju. 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.