Prodaja sumnjivog meda

Trebinjski pčelari ogorčeni

  • Izvor: ATV
  • 12.11.2023. 08:38

Ljuti su trebinjski pčelari. U gradskim marketima se prodaje izuzetno povoljan med koji je kažu, sumnjivog porijekla pa samim tim u sumnju se dovodi i njegov kvalitet. Građane upozoravaju, a nadležnima poručuju, provjerite sve.

"Jednostavno, cijena meda koju smo dobili se kreće od 13 do 15 maraka izražava sumnju da se radi o lošem medu. Nećemo da kažemo da je to tako ili je loš ili dobar, možda je on dobar ali ovom prilikom, ispred ssvih pčelara i građana koji konzumiraju med želim uputiti apel svim organima kako na lokalnom, republičkom i državnom nivou, da učine sve da otklonimo bilo kakvu sumnju o kakvom medu se radi", kaže Obrad Ninković, predsjednik Udruženja pčelara "Leotar".

Zbog ove pojave pčelari kažu da zadnjih dana osjećaju pad prodaje. Razočarani su.

"Mi smo otišli u par marketa  i konstatovali da oni zaista zavrijeđuju našu sumnju zato što prvenstveno deklaracije nisu kvalitetno urađene, zamislite na medu piše porijeklo iz zemalja ЕU i zemalja koje nisu članice ЕU bez ikakvog pisanog traga iz koje je to zemlje potiče, kada je uvezeno i šta je uvezeno apsolutno ništa nema samo firma koja se bavi sa tim", rekao je Ilija Šukić, Pčelarska zadruga "Žalfija".

Pčelari se nadaju da će nadležni u što skorije vrijeme pokrenuti bilo kakvu inicijativu i uraditi potrebne analize kako bi se ovoj problematici stalo u kraj. Još dodaju da je kavalitet hercegovačkog meda neosporan, a cijena mu je 25 KM po kilogramu.

Pčelari otkrivaju da imaju informacije da su velike količine meda stigle iz Turske i Ukrajine  po cijeni od 4,60 KM. Iz inspektorata odgovaraju da ovih dana rade pojačane kontrole meda po marketima i pozivaju sve da im prijave sve neregularnosti, a pogotovo one koje se tiču uvoza.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.