Продаја сумњивог меда

Требињски пчелари огорчени

  • Извор: АТВ
  • 12.11.2023. 08:38

Љути су требињски пчелари. У градским маркетима се продаје изузетно повољан мед који је кажу, сумњивог поријекла па самим тим у сумњу се доводи и његов квалитет. Грађане упозоравају, а надлежнима поручују, провјерите све.

"Једноставно, цијена меда коју смо добили се креће од 13 до 15 марака изражава сумњу да се ради о лошем меду. Нећемо да кажемо да је то тако или је лош или добар, можда је он добар али овом приликом, испред ссвих пчелара и грађана који конзумирају мед желим упутити апел свим органима како на локалном, републичком и државном нивоу, да учине све да отклонимо било какву сумњу о каквом меду се ради", каже Обрад Нинковић, предсједник Удружења пчелара "Леотар".

Због ове појаве пчелари кажу да задњих дана осјећају пад продаје. Разочарани су.

"Ми смо отишли у пар маркета  и констатовали да они заиста завријеђују нашу сумњу зато што првенствено декларације нису квалитетно урађене, замислите на меду пише поријекло из земаља ЕУ и земаља које нису чланице ЕУ без икаквог писаног трага из које је то земље потиче, када је увезено и шта је увезено апсолутно ништа нема само фирма која се бави са тим", рекао је Илија Шукић, Пчеларска задруга "Жалфија".

Пчелари се надају да ће надлежни у што скорије вријеме покренути било какву иницијативу и урадити потребне анализе како би се овој проблематици стало у крај. Још додају да је кавалитет херцеговачког меда неоспоран, а цијена му је 25 КМ по килограму.

Пчелари откривају да имају информације да су велике количине меда стигле из Турске и Украјине  по цијени од 4,60 КМ. Из инспектората одговарају да ових дана раде појачане контроле меда по маркетима и позивају све да им пријаве све нерегуларности, а поготово оне које се тичу увоза.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.