ATV

Formiran krizni štab

Afrička kuga svinja se pojavila u još jednoj opštini u Srpskoj

 • 03.12.2023. 12:55

Afrička kuga svinja potvrđena je na leševima divljih svinja na području Sokoca, što je prvi takav slučaj u ovoj lokalnoj zajednici zbog čega je formiran i Krizni štab.

Članovi sokolačkog Lovačkog udruženja "Glasinac" pronašli su leševe četiri divlje svinje na lokalitetu Puhovca kod Sokoca.

"Uzorkovanje je izvršeno 30. novembra, a juče je sa Veterinarskog instituta `Dr Vaso Butozan` iz Banjaluke stigao pozitivan nalaz na afričku kugu svinja", navedeno je u saopštenju Lovačkog udruženja "Glasinac".

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da je formirao Krizni štab u skladu sa naredbom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, koji će prvi sastanak održati sutra u njegovom kabinetu u 9.00 časova.

Lovci su saopštili da da su leševi uginulih životinja preventivno i adekvatno uklonjeni.

Iz Lovačkog udruženja apeluju da građani posebno budu oprezni, te da prijave Veterinarskoj stanici Sokolac bilo kakve sumnjive simptome ako primijete kod svinja na svojim imanjima

Pratite nas i putem Vibera

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 15:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 15:50 Serija: Aviondžije (R)

  Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?