Sveštenik Milovan

Umro otac Nebojše Glogovca

  • 16.02.2024. 16:30

Otac poznatog glumca Nebojše Glogovca, protojerej-stavrofor Milovan je preminuo noćas.

Milovan je preminuo 6 godina nakon smrti sina koji nas je napustio 9. februara 2018. godine u 49. godini.

- Noćas u 1:40 upokojio se naš dobri otac, prota Milovan Glogovac. Večnaja pamjat i Carstvo Nebesko - napisao je jedan Milovanov prijatelj iz Pančeva na Fejsbuku.

On je bio sveštenik u penziji, a o svom Nebojši uvijek je govorio sa puno ljubavi.

"Četrdeset godina sam sahranjivao ljude i mlade i stare i djecu i pokušavao da im kao sveštenik pružim utjehu, dam nadu, očuvam vjeru. Ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu", pričao je Nebojšin otac, protojerej stavrofor Milovan Glogovac.

Glogovac vodi porijeklo iz Dramiševa, a njegova porodica je porijeklom sa Kosova i Metohije, prezime su dobili po naselju Glogovac. Polovinom 19. vijeka njegova porodica je preko Crne Gore došla u Hercegovinu. Njegovi preci su se nastanili u Brataču i Dramiševu i svi slave Đurđevdan.

Rođen je u porodici sveštenika Milovana iz Dramiševa i krojačice Milene Glogovac (djevojačko Samardžija) iz Nevesinja. Njegov otac je nakon završene osnovne škole upisao bogosloviju "Svetog Save" u Beogradu 1962. godine, a 1968. se oženio Milenom, Nebojšinom majkom.

Imao je osam godina mlađu sestru Bojanu koja je psiholog, a rano djetinjstvo proveo je u porodičnoj kući djeda Gavrila u brdskom selu Dramiševu, nedaleko od Nevesinja, piše Kurir.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.