Свештеник Милован

Умро отац Небојше Глоговца

  • 16.02.2024. 16:30

Отац познатог глумца Небојше Глоговца, протојереј-ставрофор Милован је преминуо ноћас.

Милован је преминуо 6 година након смрти сина који нас је напустио 9. фебруара 2018. године у 49. години.

- Ноћас у 1:40 упокојио се наш добри отац, прота Милован Глоговац. Вечнаја памјат и Царство Небеско - написао је један Милованов пријатељ из Панчева на Фејсбуку.

Он је био свештеник у пензији, а о свом Небојши увијек је говорио са пуно љубави.

"Четрдесет година сам сахрањивао људе и младе и старе и дјецу и покушавао да им као свештеник пружим утјеху, дам наду, очувам вјеру. Али када се мени десио губитак, био сам препуштен томе да сам нађем снаге да очувам себе у болу", причао је Небојшин отац, протојереј ставрофор Милован Глоговац.

Глоговац води поријекло из Драмишева, а његова породица је поријеклом са Косова и Метохије, презиме су добили по насељу Глоговац. Половином 19. вијека његова породица је преко Црне Горе дошла у Херцеговину. Његови преци су се настанили у Братачу и Драмишеву и сви славе Ђурђевдан.

Рођен је у породици свештеника Милована из Драмишева и кројачице Милене Глоговац (дјевојачко Самарџија) из Невесиња. Његов отац је након завршене основне школе уписао богословију "Светог Саве" у Београду 1962. године, а 1968. се оженио Миленом, Небојшином мајком.

Имао је осам година млађу сестру Бојану која је психолог, а рано дјетињство провео је у породичној кући дједа Гаврила у брдском селу Драмишеву, недалеко од Невесиња, пише Курир.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм