To puno znači

Uručena pomoć za socijalno ugrožene borce u Stanarima

  • Izvor: ATV
  • 04.01.2024. 19:42

Ljubica iz Cerovice kod Stanara je žena borac. Tokom proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata radila u kuhinji. Hranila je svoje saborce. Oni joj to nisu zaboravili. Sa paketom pomoći danas su zakucali na njena vrata.

“Puno, puno mi to znači. Еvo godinu dana je prošlo, niko mi nije došao iz socijalnog, niko”, kaže Ljubica Petković iz Cerovice, Stanari. 

Teško živi i Mitar Radić,  odlikovani borac „Vukova sa Vučjaka“. I njega su obradovali saborci. Baš kao i Pavu Đakovića, jednog od četrdeset Hrvata ovog kraja koji su se borili u Krnjinskoj jedinici Vojske Republike Srpske. 

 „Posjeta kao posjeta je važna. Da se ne zaboravljamo i pomažemo koliko možemo“, istakao je Mitar Radić, Stanari. 

 „Mnogo mi znači, žena bolesna.“ „I vi ste se borili za Republiku Srpsku?“ „Za koga ću, tu živim, za koga bi drugo. Djeca su mi tu, žena, ja, za koga bi drugo“, rekao je Pavo Đaković, Osredak, Stanari. 

Akciju pomoći za osam boraca u Stanarima organizovala je neformalna grupa „Borci za borce“. Ovo im je sedma akcija 

„Mi ove godine imamo 255 učesnika, ljudi koji su dobrovoljno dali svoj novac za ovu akciju i koji vjeruju u nas i poštuju što mi ovo radimo. Nama to daje za pravo da smatramo da ovo radimo onako kako treba“, izjavio je Mladen Todorić, Humanitarna akcija “Borci za borce“.

„Da animiramo i one druge koji mogu, hoće, a možda ne znaju ili neće. Da pomognu i ovakve i mnogo gore“, poručio je Miladinko Kovačević, koordinator za Stanare.

Podijelili su ukupno 45 paketa pomoći za borce na području Stanara, Dervente, Broda i Prnjavora. Vrijednost jednog prehrambeno-higijenskog paketa je 256 maraka. 

I dok borci ovu božićnu akciju privode kraju, već razmišljaju o vaskršnjim praznicima. Spremno je 15 paketa. Nadaju se da će paketa pomoći biti i više ukoliko odziv njihovih saboraca bude i veći.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: