То пуно значи

Уручена помоћ за социјално угрожене борце у Станарима

  • Извор: АТВ
  • 04.01.2024. 19:42

Љубица из Церовице код Станара је жена борац. Током протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата радила у кухињи. Хранила је своје саборце. Они јој то нису заборавили. Са пакетом помоћи данас су закуцали на њена врата.

“Пуно, пуно ми то значи. Ево годину дана је прошло, нико ми није дошао из социјалног, нико”, каже Љубица Петковић из Церовице, Станари. 

Тешко живи и Митар Радић,  одликовани борац „Вукова са Вучјака“. И њега су обрадовали саборци. Баш као и Паву Ђаковића, једног од четрдесет Хрвата овог краја који су се борили у Крњинској јединици Војске Републике Српске. 

 „Посјета као посјета је важна. Да се не заборављамо и помажемо колико можемо“, истакао је Митар Радић, Станари. 

 „Много ми значи, жена болесна.“ „И ви сте се борили за Републику Српску?“ „За кога ћу, ту живим, за кога би друго. Дјеца су ми ту, жена, ја, за кога би друго“, рекао је Паво Ђаковић, Осредак, Станари. 

Акцију помоћи за осам бораца у Станарима организовала је неформална група „Борци за борце“. Ово им је седма акција 

„Ми ове године имамо 255 учесника, људи који су добровољно дали свој новац за ову акцију и који вјерују у нас и поштују што ми ово радимо. Нама то даје за право да сматрамо да ово радимо онако како треба“, изјавио је Младен Тодорић, Хуманитарна акција “Борци за борце“.

„Да анимирамо и оне друге који могу, хоће, а можда не знају или неће. Да помогну и овакве и много горе“, поручио је Миладинко Ковачевић, координатор за Станаре.

Подијелили су укупно 45 пакета помоћи за борце на подручју Станара, Дервенте, Брода и Прњавора. Вриједност једног прехрамбено-хигијенског пакета је 256 марака. 

И док борци ову божићну акцију приводе крају, већ размишљају о васкршњим празницима. Спремно је 15 пакета. Надају се да ће пакета помоћи бити и више уколико одзив њихових сабораца буде и већи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: