Odbor za pomoć Srbima na KiM

Uručene stipendije i novogodišnji paketići srpskoj djeci sa Kosmeta

  • Izvor: Agencije
  • 28.12.2022. 19:08

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas tri stipendije srpskoj djeci sa Kosmeta koje je obezbijedio anonimni donator iz Republike Srpske, kao i novogodišnje paketiće djeci iz izolovanih srpskih sela Paralovo u opštini Gnjilane i Zebince u opštini Novo Brdo.

Arlov je uručio ovu pomoć na srpskoj strani administrativnog prelaza Bijela Zemlja na putu Bujanovac-Gnjilane.

Preostale dvije stipendije u mjesečnom iznosu od 100 evra koje primaju djeca sa sjevera Kosova i Metohije biće uručene naknadno.

- Žao mi je što ne mogu zbog zabrane ulaska na Kosovo i Metohiju da stipendije i novogodišnje paketiće uručim djeci u školama - rakao je Arlov Srni.

On je naglasio da je u akciji Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji učestvovalo više hiljada đaka iz oko 150 škola u Republici Srpskoj, te da je obebijeđeno oko 1.000 paketića koje su djeci i predškolcima uručili direktori škola.

- Novogodišnji paketići za djecu sa Kosova i Metohije su samo dio svekolike pomoći koju građani, institucije i ustanove iz Republike Srpske obezbjeđuju za naše sunarodnike na Kosovu i Metohiji - naglasio je Arlov.

On je naveo da su djeca osnovnih i srednjih škola iz Srpske prikupila zanačajnu sumu novca za završetak radova na opremanju Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice koji je namijenjen djeci sa posebnim potrebama.

Učenica četvrtog razreda iz sela Bosce u Kosovskoj Kamenici Nikolija Maksimović zahvalila je anonimnom donatoru stipendije.


- Hvala mu od srca jer da nije njega i stipednije koju primam ne bih mogla da se liječim i da se zajedno sa sestrom školujem - rekla je Nikolija, poželjevši da anonimni donator dugo poživi i da ga sreća i zdravlje prate.

Predrag Ristić, nastavnik ruskog jezika u školi u Paralovu, rekao je Srni da se u ime nastavnika, roditelja i đaka zahvaljuje učenicima škola iz Srpske, koji su pokazali da misle na svoje vršnjake na Kosovu i Metohiji.

- Svaka riječ je suvišna. Naša djeca ovaj gest ne smeju nikada zaboraviti i siguran sam da neće - rekao je Ristić.

Podjela stipendija i novogodišnjih paketića obavljena je na prelazu Bijela Zemlja pošto je Arlovu zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, a srpska djeca sa Kosmeta nisu mogla preći na prelazima Јarinje i Brnjak koji su zatvoreni.

(RTV Plus)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)