Odbor za pomoć Srbima na KiM

Uručene stipendije i novogodišnji paketići srpskoj djeci sa Kosmeta

  • Извор: Агенције
  • 28.12.2022. 19:08

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas tri stipendije srpskoj djeci sa Kosmeta koje je obezbijedio anonimni donator iz Republike Srpske, kao i novogodišnje paketiće djeci iz izolovanih srpskih sela Paralovo u opštini Gnjilane i Zebince u opštini Novo Brdo.

Arlov je uručio ovu pomoć na srpskoj strani administrativnog prelaza Bijela Zemlja na putu Bujanovac-Gnjilane.

Preostale dvije stipendije u mjesečnom iznosu od 100 evra koje primaju djeca sa sjevera Kosova i Metohije biće uručene naknadno.

- Žao mi je što ne mogu zbog zabrane ulaska na Kosovo i Metohiju da stipendije i novogodišnje paketiće uručim djeci u školama - rakao je Arlov Srni.

On je naglasio da je u akciji Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji učestvovalo više hiljada đaka iz oko 150 škola u Republici Srpskoj, te da je obebijeđeno oko 1.000 paketića koje su djeci i predškolcima uručili direktori škola.

- Novogodišnji paketići za djecu sa Kosova i Metohije su samo dio svekolike pomoći koju građani, institucije i ustanove iz Republike Srpske obezbjeđuju za naše sunarodnike na Kosovu i Metohiji - naglasio je Arlov.

On je naveo da su djeca osnovnih i srednjih škola iz Srpske prikupila zanačajnu sumu novca za završetak radova na opremanju Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice koji je namijenjen djeci sa posebnim potrebama.

Učenica četvrtog razreda iz sela Bosce u Kosovskoj Kamenici Nikolija Maksimović zahvalila je anonimnom donatoru stipendije.


- Hvala mu od srca jer da nije njega i stipednije koju primam ne bih mogla da se liječim i da se zajedno sa sestrom školujem - rekla je Nikolija, poželjevši da anonimni donator dugo poživi i da ga sreća i zdravlje prate.

Predrag Ristić, nastavnik ruskog jezika u školi u Paralovu, rekao je Srni da se u ime nastavnika, roditelja i đaka zahvaljuje učenicima škola iz Srpske, koji su pokazali da misle na svoje vršnjake na Kosovu i Metohiji.

- Svaka riječ je suvišna. Naša djeca ovaj gest ne smeju nikada zaboraviti i siguran sam da neće - rekao je Ristić.

Podjela stipendija i novogodišnjih paketića obavljena je na prelazu Bijela Zemlja pošto je Arlovu zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, a srpska djeca sa Kosmeta nisu mogla preći na prelazima Јarinje i Brnjak koji su zatvoreni.

(RTV Plus)

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија