Odbor za pomoć Srbima na KiM

Uručeno sedam stipendija Srpskoj djeci sa Kosova i Metohije

  • Izvor: SRNA
  • 25.12.2023. 14:58

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je na administrativnom prelazu Jarinje uručio sedam četvoromjesečnih stipendija srpskoj djeci iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Gračanice, Novog Brda, Gnjilana i Kosovske Kamenice u vrijednosti od ukupno 2.600 evra.

Arlov je rekao da su stipendije posredstvom Odbora obezbijedila dva donatora iz Republike Srpske.

"Za šestoro djece na mjesečnom nivou po 100 evra obezbijedio je penzioner iz okoline Doboja koji već osam godina pomaže srpskoj djeci na Kosmetu i do sada je poklonio više od 50.000 evra ličnih sredstava. Ovom dobrotvoru priključila se donatorka iz Istočnog Novog Sarajeva koja od maja ove godine stipendira jedno dijete, mjesečno po 50 evra. Oboje hoće da budu anonimni što ih čini još većim ljudima“, istakao je Arlov.

On je rekao da među ovih sedmoro stipendista ima bolesne djece, djece iz višečlanih siromašnih porodica.

"Njima je ovo velika pomoć i htjeli smo da im na ovaj način čestitamo Novu godinu i pravoslavni Božić“, naglasio je Arlov.

Arlov je podijelio i 30 poklon paketića stipendistima i ostaloj djeci u njihovim porodicama.

Ana i Dalibor Vuković iz Zvečana koji imaju 11 djece, a njihovo deveto dijete Ksenija više godina dobija ovu vrijednu mjesečnu stipendiju, zahvalni su za pomoć koja im mnogo znači.

Oni su istakli da je i njihova porodica, kao i svi Srbi sa Kosmeta, zahvalna Republici Srpskoj, banjalučkom Odboru za pomoć, dobrotvorima koji pomažu srpski narod i srpsku djecu na Kosovu i Metohiji, a time i opstanak Srba na Kosmetu.

Arlov je izrazio žaljenje što stipendije i paketiće već tri i po godine zbog zabrane ulaska na KiM ne može podijeliti u kućama porodica na Kosmetu.

"Planirao sam od 25. do 28. decembra uručiti stipendije, posjetiti Dnevni centar `Podrži me - 9. januar` u Kosovskoj Mitrovici, podijeliti oko hiljadu paketića srpskoj djeci u Banjskoj, Kosovskoj Mitrovici, Srbici, Banjama, Istoku, Klini, Vidanju, Kosovu Polju, Ugljaru i Gračanici, ali je 19. decembra iz Prištine odbijena moja molba da posjetim Kosovo i Metohiju. Ni ova nepravedna zabrana ulaska neće spriječiti da stipendije i svi pokloni budu uručeni srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji“, rekao je Arlov za Srnu.

On je rekao da će u okviru akcije Odbora "Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji" posredstvom osnovnih i srednjih škola širom Republike Srpske u decembru i januaru biti podijeljeno oko 2.500 paketića.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.