Одбор за помоћ Србима на КиМ

Уручено седам стипендија Српској дјеци са Косова и Метохије

  • Извор: СРНА
  • 25.12.2023. 14:58

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов данас је на административном прелазу Јариње уручио седам четворомјесечних стипендија српској дјеци из Косовске Митровице, Звечана, Грачанице, Новог Брда, Гњилана и Косовске Каменице у вриједности од укупно 2.600 евра.

Арлов је рекао да су стипендије посредством Одбора обезбиједила два донатора из Републике Српске.

"За шесторо дјеце на мјесечном нивоу по 100 евра обезбиједио је пензионер из околине Добоја који већ осам година помаже српској дјеци на Космету и до сада је поклонио више од 50.000 евра личних средстава. Овом добротвору прикључила се донаторка из Источног Новог Сарајева која од маја ове године стипендира једно дијете, мјесечно по 50 евра. Обоје хоће да буду анонимни што их чини још већим људима“, истакао је Арлов.

Он је рекао да међу ових седморо стипендиста има болесне дјеце, дјеце из вишечланих сиромашних породица.

"Њима је ово велика помоћ и хтјели смо да им на овај начин честитамо Нову годину и православни Божић“, нагласио је Арлов.

Арлов је подијелио и 30 поклон пакетића стипендистима и осталој дјеци у њиховим породицама.

Ана и Далибор Вуковић из Звечана који имају 11 дјеце, а њихово девето дијете Ксенија више година добија ову вриједну мјесечну стипендију, захвални су за помоћ која им много значи.

Они су истакли да је и њихова породица, као и сви Срби са Космета, захвална Републици Српској, бањалучком Одбору за помоћ, добротворима који помажу српски народ и српску дјецу на Косову и Метохији, а тиме и опстанак Срба на Космету.

Арлов је изразио жаљење што стипендије и пакетиће већ три и по године због забране уласка на КиМ не може подијелити у кућама породица на Космету.

"Планирао сам од 25. до 28. децембра уручити стипендије, посјетити Дневни центар `Подржи ме - 9. јануар` у Косовској Митровици, подијелити око хиљаду пакетића српској дјеци у Бањској, Косовској Митровици, Србици, Бањама, Истоку, Клини, Видању, Косову Пољу, Угљару и Грачаници, али је 19. децембра из Приштине одбијена моја молба да посјетим Косово и Метохију. Ни ова неправедна забрана уласка неће спријечити да стипендије и сви поклони буду уручени српској дјеци на Косову и Метохији“, рекао је Арлов за Срну.

Он је рекао да ће у оквиру акције Одбора "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији" посредством основних и средњих школа широм Републике Српске у децембру и јануару бити подијељено око 2.500 пакетића.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм