Dionica auto-puta kroz Semberiju

Uskoro u funkciji novi most na Savi

  • Izvor: ATV
  • 03.02.2024. 19:30

Radovi na izgradnji dionice auto-puta kroz Semberiju u punom su jeku. Prvi sloj i podsloj nasipa na cijeloj trasi od 20 kilometara je urađen. Do sada je investirano 82.500.000KM

"Na prvih 3 kilometra na desnoj stacionaži uradili smo i drugi sloj nasipa. Dinamika radova teče u skladu sa našim planom koji smo i postavili ispred sebe, da ovaj projekat završimo za tri godine i da on bude gotov u septembru 2025.godine“, rekao je Nedeljko Ćorić, v.d. direktora „Autoputevi RS“ . 

Ugovorena je izgradnja zajedničkog graničnog prelaza na srbijanskoj strani čiji je rok za izgradnju 24 mjeseca. Očekuje se da će biti završen kada i auto-put. Most na Savi je u završnoj fazi.

Novi most na Savi je u pripremi za probnu fazu puštanja u rad kako bi se novi most koristio za saobraćaj. Uporedo bi trebali početi i radovi na  rekonstrukciji starog mosta koju će raditi Republika Srbija.

Sa novim mostom, ali i rekonstruisanim starim došlo bi do velikog rasterećenja u saobraćaju, kažu u „Autoputevima RS“.

„Očekujem da će to biti jako brzo i da će biti u funkciji, i on će služiti dotle dok se ne uspostavi saobraćaj na dionici auto -puta od Bijeljine do Rače i Rače do Kuzmina“, naveo je Ćorić.

Planirano je da u  funkciji ostaje stari GP koji će takođe biti integrisani. Izgradnja još jednog graničnog prelaza omogućiće i značajno veći protok saobraćaja na granici, koji će trajno riješiti i gužve koje postoje na GP Rača.

Pratite nas i putem Vibera