Дионица ауто-пута кроз Семберију

Ускоро у функцији нови мост на Сави

  • Извор: АТВ
  • 03.02.2024. 19:30

Радови на изградњи дионице ауто-пута кроз Семберију у пуном су јеку. Први слој и подслој насипа на цијелој траси од 20 километара је урађен. До сада је инвестирано 82.500.000КМ

"На првих 3 километра на десној стационажи урадили смо и други слој насипа. Динамика радова тече у складу са нашим планом који смо и поставили испред себе, да овај пројекат завршимо за три године и да он буде готов у септембру 2025.године“, рекао је Недељко Ћорић, в.д. директора „Аутопутеви РС“ . 

Уговорена је изградња заједничког граничног прелаза на србијанској страни чији је рок за изградњу 24 мјесеца. Очекује се да ће бити завршен када и ауто-пут. Мост на Сави је у завршној фази.

Нови мост на Сави је у припреми за пробну фазу пуштања у рад како би се нови мост користио за саобраћај. Упоредо би требали почети и радови на  реконструкцији старог моста коју ће радити Република Србија.

Са новим мостом, али и реконструисаним старим дошло би до великог растерећења у саобраћају, кажу у „Аутопутевима РС“.

„Очекујем да ће то бити јако брзо и да ће бити у функцији, и он ће служити дотле док се не успостави саобраћај на дионици ауто -пута од Бијељине до Раче и Раче до Kузмина“, навео је Ћорић.

Планирано је да у  функцији остаје стари ГП који ће такође бити интегрисани. Изградња још једног граничног прелаза омогућиће и значајно већи проток саобраћаја на граници, који ће трајно ријешити и гужве које постоје на ГП Рача.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм