Izazova je bilo

Uspješna godina u Lovačkom savezu Republike Srpske

  • Izvor: ATV
  • 23.12.2023. 19:40

Iza Lovačkog saveza Republike Srpske je jedna od najuspješnijih godina od njegovog osnivanja. Izazova u radu je bilo mnogo - od afričke kuge svinja do šteta koju prouzrokuje divljač u saobraćajnim nezgodama. Za sve su pronašli rješenje.

„U dobroj mjeri se sada te štete pokrivaju osiguranjem. Smatram da bi Nacrt Zakona o lovstvu mogao riješiti ta pitanja, da ne bi imali tih problema kada su u pitanju saobraćajne nezgode“, izjavio je Darko Ćulum, predsjednik Skupštine Lovačkog saveza Republike Srpske.

„Imali smo nedavno novi Zakon o lovstvu koji će donijeti neke pozitivne promjene i mislim da je Lovački savez Republike Srpske postao lider u regionu kada je lovstvo u pitanju“, istakao je Slobodan Ćorem, predsjednik Nadzornog odbora Lovačkog saveza Republike Srpske.

Samo ove godine lovci su u Srpskoj odstrijelili više od 1.600 divljih svinja i izvršili provjeru na afričku kugu. Lov se i tako još jednom pokazao kao opštekorisna djelatnost u kojoj lovci imaju disciplinu. 

„Vlada Republike Srpske i sama Republika Srpska ima povjerenje u nas. Dala nam je oružje i da gazdujemo prirodnim bogatstvom, moramo to opravdati. Izuzetno velika sredstva za unapređenje lovstva u ovoj godini i rekordna do sada. Jedna atmosfera na ponos svih nas“, istakao je Savo Minić predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske.

Lovački savez Srpske je jedna od najozbiljnijih organizacija u Republici. Okupljaju više od 23.000 lovaca. Plan je da, između ostalog, u narednoj godini obilježe 30 godina postojanja i rada na sajmu lovstva u Banjaluci.

Pratite nas i putem Vibera