Изазова је било

Успјешна година у Ловачком савезу Републике Српске

  • Извор: АТВ
  • 23.12.2023. 19:40

Иза Ловачког савеза Републике Српске је једна од најуспјешнијих година од његовог оснивања. Изазова у раду је било много - од афричке куге свиња до штета коју проузрокује дивљач у саобраћајним незгодама. За све су пронашли рјешење.

„У доброј мјери се сада те штете покривају осигурањем. Сматрам да би Нацрт Закона о ловству могао ријешити та питања, да не би имали тих проблема када су у питању саобраћајне незгоде“, изјавио је Дарко Ћулум, предсједник Скупштине Ловачког савеза Републике Српске.

„Имали смо недавно нови Закон о ловству који ће донијети неке позитивне промјене и мислим да је Ловачки савез Републике Српске постао лидер у региону када је ловство у питању“, истакао је Слободан Ћорем, предсједник Надзорног одбора Ловачког савеза Републике Српске.

Само ове године ловци су у Српској одстријелили више од 1.600 дивљих свиња и извршили провјеру на афричку кугу. Лов се и тако још једном показао као општекорисна дјелатност у којој ловци имају дисциплину. 

„Влада Републике Српске и сама Република Српска има повјерење у нас. Дала нам је оружје и да газдујемо природним богатством, морамо то оправдати. Изузетно велика средства за унапређење ловства у овој години и рекордна до сада. Једна атмосфера на понос свих нас“, истакао је Саво Минић предсједник Ловачког савеза Републике Српске.

Ловачки савез Српске је једна од најозбиљнијих организација у Републици. Окупљају више од 23.000 ловаца. План је да, између осталог, у наредној години обиљеже 30 година постојања и рада на сајму ловства у Бањалуци.

Пратите нас и путем Вибера